Як зробити святкування Великодня максимально екологічним?
Поради з цього приводу дали фахівці команди Let’s do it, Ukraine:
КРАШАНКИ
Замість штучних барвників використовуйте натуральні. Зокрема, для червоного кольору, потрібно варені яйця опустити на півгодини в журавлинний або буряковий сік; для жовтого кольору використовуйте розчин куркуми; для зеленого кольору підійде сік петрушки, кропу, базиліка і зеленого перцю або шпинату.
ПАСКИ
Надавайте перевагу паскам, які продаються без пластикового паковання. Якщо готуєте паску самостійно, уникайте яскравої цукрової посипки в поліетиленових пакетиках. Для оздоблення прекрасно підійдуть цукати, сухофрукти або горішки.
ЗАСТІЛЛЯ
Перед походом в магазин, продумайте заздалегідь, що ви будете готувати та складіть список, щоб не придбати зайвого. У магазин беріть із собою шопери та мішечки, які можна також пошити самостійно зі старих вживаних речей. Якщо влаштовуєте у цей день пікніки на природі, не забудьте прибрати з собою усі відходи.
ПОМИНАЛЬНІ ДНІ
Відмовтеся від пластикових квітів для прикрашання могил. Чудова альтернатива – багатолітні живі рослини. Вони мають набагато кращий вигляд і не розкладуться з часом на мікропластик. Окрім того, якщо ви звикли залишати ласощі біля могил, обирайте щось органічне та без паковання.
Гарних та екологічних свят! Нехай вони наближають нас до Перемоги!
Tags: Екоосвіта, Крючкова Тетяна