Single-use салат
Кулінарний клас в стилі популярного шоу «Матер-шеф» провела інтерпретатор природи, начальник відділу еко-освіти НПП «Нижньодніпровський» Тетяна Крючкова для учасників семінару з підготовки до міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». Біля двох десятків представників екологічнихі агітбригад навчальних закладів Херсону слідкували за приготуванням “салату” з незвичних продуктів: ватні палички, одноразові мусорні пакети, шматки одноразового посуду та ще безліч інших речей одноразового вжитку, без яких буцім-то і можна обійтися, але ж так зручненько.
Чомусь від дегустації «новорічного олів’є а ля single-use» всі відмовлялися, дивлячись скоса на майстриню-кухаря. Далі Тетяна Миколаївна показала відеоряд фото, де видно, що і коровам на пасовиськах, і рибам в річці, і птахам в раціон харчування потрапляє все те, що накидала людина, користуючись одноразовим заради своєї зручності.
Згодом всі присутні погодилися, що і пластик, і поліетилен такі гидкі в «салаті», потрапляють до нашого організму з продуктів харчування. То, може, необхідно замислитися над тим, що ми споживаємо, від чого можна відмовитися і, починаючи з себе, розпочати змінювати ситуацію на краще?
Такий «кулінарний» клас – демонстрація на прикладі одноразових речей можливого засобу висвітлення екологічних проблем на конкурсі «Земля – наш спільний дім».
Trackback from your site.