17 червня – Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами
До Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням та посухами. Проєкт “Канікули з користю”, разом із Школа Життя
Прохолодний початок літа, який стрімко змінився спекою, нові кліматичні явища та вплив людини на них – відповіді на ці питання шукали вихованці Школи Життя разом із співробітниками відділу екологічної освіти національного парку.
Дітям запропонували згадати продукти, які вони полюбляють їсти, але ті, які в Україні не вирощують. Лідерами стали банани🍌, ананаси🍍, авокадо🥑, ківі🥝, шоколад🍫 та багато іншого. За допомогою презентації з’ясували, які екологічні наслідки виникають в країнах де вирощуються ці вже звичні для нашого столу продукти. Виявилося, що майже всі виробники улюблених заморських продуктів розорювали свою землю, надмірно її експлуатували, що призвело до зменшення біорізноманіття, деградації земель та як наслідок і зміни клімату.
Наприкінці заходу із овочів та фруктів видобували енергію для годинника, та домовилися для зменшення екологічного сліду віддавати перевагу продуктам🍎🍐🍉🍇🍓🍅🍒🍆🥒🥕, які виросли на теренах України.
Trackback from your site.